SMELTEDIGELEN UNG - FLERE FARGER ÅPNINGSKONSERT - Billetter

 Under paraplyen Flere Farger åpner Smeltedigelen Musikkfestival med et fyrverkeri av en forestilling der barn og unge fra flere kulturer presenterer sanger og danser fra sitt hjemland akk...

Mer informasjon ...

Prisoversikt

Kjøp billetter
ArrangementStederDato
SMELTEDIGELEN UNG - FLERE FARGER ÅPNINGSKONSERTMO I RANA
Nordland Teater
to, 19.10.17
17:00
 
Utilgjengelig for øyeblikket
Informasjon
Til oversikt over arrangementer1 - 1 av 1

Informasjon om arrangementet

 Under paraplyen Flere Farger åpner Smeltedigelen Musikkfestival med et fyrverkeri av en forestilling der barn og unge fra flere kulturer presenterer sanger og danser fra sitt hjemland akkompagnert av profesjonelle musikere.

Forestillingen er kommet til ved at man har jobbet med barn og unge og samlet inn sang- og dansmateriale. Fokus har vært på å bruke barna som en ressurs der de bidrar med eget innlærd martiale til forestillingen. Dette ble første gang gjort i Bergen i 2004 under forestillingen "Fargespill" etter initiativ fra Ole Hamre og Sissel Saue og forestillingen fikk en formidabel mottakelse.

Vi tar utgangspunkt i norsk tradisjonell folkemusikk/folketoner/ dans og prøver med dette å lokke frem deltakernes egne referanser fra sitt land. Alle har med seg noen strofer fra en sang eller en liten melodi som minner dem om noe fint. Alle har med seg sin egen stemme. Og det er nettopp dette som utgjør det verdifulle grunnstoffet i flere farger. Summen av stemmer, toner og bevelgelser som ikke var her før barna kom.

Publikum kan vente seg en storslått musikalsk fyrverkeri av en forestilling. Der sjarm og livsglede på flere språk kommer frem gjennom de flotte ressursene av barn og unge som deltar.

Dette er et samarbeid mellom Smeltedigelen, Rana kulturskole, Fargespill i Bergen, Lyngheim skole, Åarjelhsaemien Teatere, Nordland teater, Rana mottak og Ravo.

 

 

Musikalsk ansvarlig : Tor Petter Aanes

Musikere:

Tor Petter Aanes - tangenter

Christo Stangness - bass

Magnus Løkken Jakobsen - gitar

Tage Vedal- Trommer

Musikere fra Kammerrana

 

http://fargespill.no/