Cookie- og privatlivspolitikk


Eventim ønsker å gi en god og personlig brukeropplevelse. For å gjøre dette, bruker vi cookies til å lagre relevant informasjon på din datamaskin, slik at vi kan huske innstillingene dine og forbedre din personlige brukeropplevelse.

Når du bruker hjemmesiden vår, samler vi inn en rekke opplysninger om deg, din datamaskin og din adferd på vår hjemmeside. I denne teksten om cookie- og privatlivspolitikk kan du lese om de opplysningene vi samler inn, hvordan vi behandler disse opplysningene, hva vi bruker opplysningene til, hvem som har adgang til opplysningene og hvem du kan kontakte angående de innsamlede opplysningene.

Ved å besøke og bruke vår hjemmeside gir du samtidig ditt samtykke til cookie- og privatlivspolitikk, og du samtykker at vi behandler opplysninger om deg i overensstemmelse med denne cookie- og privatlivspolitikken.

Hva er cookies?
Cookies er små tekstfiler som inneholder informasjon som en hjemmeside kan lagre på enheten din og senere lese når du besøker hjemmesiden igjen. Cookies lagres i nettleseren din og kan ved senere besøk på hjemmesiden gjenkjennes av hjemmesiden, hvor det gjøres mulig å sende individualisert informasjon til nettleseren din og gi deg en forbedret personlig brukeropplevelse. En cookie kan blant annet inneholde tekst, tall eller en dato, men det finnes ingen personlige opplysninger lagret i en cookie.

Hva bruker vi cookies til?
Vi bruker cookies til følgende formål:
- For å fastlegge hvem som besøker hjemmesiden vår.
- For å lagre ditt brukernavn og passord fra gang til gang.
- For å samle statistikk på hvordan hjemmesiden blir brukt ved hjelp av Google analytics.
- Til bruk for målrettet markedsføring og innhold.
- For å tillate brukerne å dele informasjon på og via Facebook.

Ved å bruke cookies får vi muligheten til å tilpasse innholdet på hjemmesiden vår, og for å tilpasse og opprette innhold og tjenester som stemmer overens med våre brukeres interesser og ønsker.

Våre samarbeidspartneres cookies:
Vi har mange samarbeidspartnere – annonsører, mediebyråer og andre tjenester – som bruker cookies; såkalte tredjeparts-cookies.

I dette avsnittet finner du en oversikt over hvilke samarbeidspartnere som sender cookies via vår hjemmeside, og hvem som har adgang til opplysninger samlet inn via cookies fra hjemmesiden:
- Facebook
- Twitter
- Google+
- LinkedIn
- Frosmo
- TagCommander
- GetSiteControl
- Zendesk
- Activity Stream
- Google AdWords
- Google Analytics

Formålet med forskjellige tredjeparts-cookies er å sikre levering av relevant innhold, relevante annonser og gjøre det mulig å logge inn og dele artikler på de pågjeldende samarbeidspartneres hjemmesider. Ved spørreskjemaundersøkelser, analyser og lignende settes cookies med formål om å registrere din besvarelse og unngå at du får samme spørreskjema igjen.

Eventim bruker sosiale medie-plug ins fra Facebook. Når en side som inneholder et sosialt plug-in (eller en «liker»-knapp) blir besøkt, forbindes brukerens nettleser med Facebooks servere, og det innholdet som er nødvendig for de sosiale plug-ins blir lastet ned. Facebook får nettadressen fra brukeren, dato og klokkeslett for tilgang, og brukerens IP-adresse hvis brukeren tidligere har aktivert knappet «aktiver sosiale medier». Hvis brukeren er logget inn på Facebook, kan Facebook relatere besøket til hjemmesiden til brukerens Facebook-konto. Dersom brukeren klikker på «liker»-knappen på siden, blir denne informasjonen også sendt til Facebook og lagret der. Hvis brukeren av hjemmesiden ikke er medlem av Facebook, er det mulig at Facebook vil identifisere og lagre brukerens IP-adresse, hvis brukeren har aktivert knappen «aktiver sosiale medier». Eventim har ingen innflytelse på innholdet i plug-ins eller den informasjonen som blir sendt til Facebook. Informasjon om formålet og omfanget av datainnsamlingen, den videre behandlingen av og bruken av informasjon av Facebooks og brukerens rettigheter og innstillinger for å beskytte brukerens private sfære og personopplysninger kan finnes i Facebooks privatlivspolitikk ved å klikke på denne linken: http://www.facebook.com/policy.php.

Hvordan unngår jeg cookies?
Hvis du ikke ønsker å motta cookies kan du blokkere alle cookies, slette eksisterende cookies fra din datamaskin eller motta et varsel før en cookie lagres. Du kan få ytterligere opplysninger om hvordan du unngår cookies ved å klikke på denne linken: http://minecookies.org/cookiehandtering

Spesifikt for Google Analytics og fravalg av cookies fra Google Analytics: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Hvor lenge oppbevarer vi cookies?
De cookies som vi setter hos deg, oppbevares i et variert antall måneder, avhengig av formålet med de pågjeldende cookies. Hver gang du besøker vår hjemmeside, forlenges perioden for de forskjellige cookies og de fjernes automatisk når de utløper. Uavhengig av formålet med de cookies vi setter hos deg, vil cookies ikke bli oppbevart i mer enn høyst 24 måneder fra sist gang du var inne på vår hjemmeside.

Brukere under 13 år:
Hvis du er under 13 år gammel, er det et krav at en forelder eller verge opplyser sin e-postadresse med henblikk på å godkjenne din registrering.

Som forelder eller verge for et barn under 13 år, som vi har samlet inn personlig data fra, har du rett til å gjennomse og få slike personlige data slettet og til å nekte å tillate ytterligere innsamling eller bruk av slike personlige data. For å gjøre dette skal du kontakte oss ved å skrive til kundeservice@eventim.no

Behandling av personopplysninger:
Personopplysninger er alle slags informasjoner som kan henføres til deg som person. Når du bruker hjemmesiden vår, samler vi inn og behandler en rekke opplysninger om deg, som for eksempel kan skje ved vanlig tilgang av innhold på hjemmesiden vår, eller hvis du foretar et kjøp på vår hjemmeside.

Vi samler inn og behandler typisk følgende type opplysninger: Et unikt ID og tekniske opplysninger om din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plassering, og hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfanget du selv taster inn informasjonene behandles dessuten: navn, telefonnummer, e-post, adresse og betalingsopplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med opprettelse av innlogging eller ved kjøp.

Informasjonen brukes til å gjennomføre dine billettbestillinger. Informasjonen brukes også til å identifisere deg som bruker, samt for å levere og optimere våre tjenester og innhold.

Vi oppbevarer dine personopplysninger i det tidsrommet, så lenge det er nødvendig for å oppnå de formål som er nevnt i denne Cookie- og privatlivspolitikk. Oppbevaringsperioden vil derfor alltid avhenge av karakteren av opplysningene og bakgrunnen for oppbevaring.

Informasjon om din bruk av vår hjemmeside, hvilke annonser du mottar og evt. klikker på etc. gis til tredjeparter i det omfang disse opplysninger er kjent. Se også avsnittet om «våre samarbeidspartneres cookies» ovenfor.

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger for å sikre oss om at dine opplysninger ikke uheldig eller ulovlig blir slettet, offentliggjort, fortapt, forringet eller kommer til uvedkomnes kjennskap, misbrukes eller for øvrig behandles i strid med loven.

Du har rett til å få opplyst hvilke personopplysninger vi behandler om deg. Du kan dessuten til enhver tid gjøre en innsigelse mot at opplysningene skal brukes. Du kan også tilbakekalle ditt samtykke til at det blir behandlet opplysninger om deg. Hvis de opplysningene som behandles om deg er feil, har du rett til at de blir rettet eller slettet. Du kan klage på vår behandling av dine personopplysninger ved å ta kontakt med Datatilsynet.

Kontaktopplysninger
For ytterligere informasjon om vår hjemmeside, bruk av cookies og behandling av personopplysninger, kan du ta kontakt med oss:

Eventim AS
Nydalsveien 12, 0484 Oslo
CVR-nummer: 995498057

Vi gjør oppmerksom på Eventims bruker- og sikkerhetsvilkår.
Kundeservice
+47 21 95 92 00

Mandag - Torsdag: 10:00-17:00

Fredag: 10:00-15:30